Mustafa Kılınç ile Bilinçaltı Değişim Programları
Haftanın Sözü
İnsan düşündüğü kadar güçlü inandığı kadar değerlidir.
NLP DAP
NLP DAP MUSTAFA KILINÇ İLE SERTİFİKALI NLP PROGRAMLARI
Mustafa Kılınç'ın Eserleri
Mustafa Kılınç Eserleri

Bozulmuş Bir Algılamanın II. Yolu

Bütün duygular, anılar dış uyarılar ve iç tekniklerin merkezi işlem ünitesi olan beyin oldukça karmaşık bir organdır. Bireyin içsel bilgileri nasıl bir işlemden geçirdiğini kavramak ve buna dayalı olarak nasıl bir davranış sergileyeceğini tahmin etmek için önce beyninin nasıl algı organizasyonu yaptığına bakmak gerekir. Burada sizlere bir tıp fakültesi öğrencisi gibi beynin yapısını anlatma niyetinde değilim. Ancak bizim için çok değerli olan bu organla ilgili her birimizin bilmesi gerekli olan temel bilgileri vermek istiyorum. O zaman nasıl algı ve anlam yüklediğimizin farkında oluruz.

Beynin her yarı küresinin korteksi, loblar adı verilen dört bölgeye ayrılır. Ön lob başlıca olarak, karar verme, planlama ve amaçlı davranışlarla ilgilidir. Yan lob, beyin içerisinde bedeni temsil eder ve bedenden gelen duyusal bilgileri alır. Arka lobun bir kısmı görme işlevine ayrılmıştır. Ve genellikle görsel korteks olarak adlandırılır. Şakak lobu ise işitme, algılama ve hafıza gibi bazı önemli işlevler üstlenir.

Bozulmuş bir algılama sistemi tamamen yanlışa programlanmış ve anlam yükler hale gelmiş sistemdir. Hepimiz farklı bir beyne sahibiz. Her birimizin algılama ve gerçeklik filtreleri birbirinden tamamen farklıdır. Lütfen en yakın kardeşinize ve kendinize bakın. Ne görüyorsunuz? Tamamen benzer bir yapımı görüyorsunuz yoksa size ve ona göre farklı bir yapı mı görüyorsunuz? Elbetteki farklı bir yapı göreceksiniz. Neden mi? Çünkü her beyin özeldir. Her beynin kendine göre filtreleme yapısı vardır. Örneğin kalem dediğimde sizi etkilemez. Bardak dersem yine etkilemez. Ancak “Güven” dersem ya da “Sınav” dersem etkiler. Niye kalem etkilemezken “Sınav” etkiliyor. Her ikisi de harflerin birleşiminden oluşan birer kelime değil mi? Evet. Kelime. “Sınav” dediğimde olan şey ne? Aslında hiçbir şey. Sonuçta Sınav da bir kelime. Ancak beynimizin ona yüklemiş olduğu bir anlam ve duygu var. Yani bir çeşit filtre, buna gözlük de diyebilirsiniz. Beyindeki bu filtre yapısı bize hemen bir duygu gönderiyor ve bu bizim gerçekliğimiz haline geliyor. Bozulmuş algı sisteminde bu durum çok sık karşımıza çıkıyor ve “biz” olmamızı engelliyor. İşte bu nedenle beynimizin nasıl çalıştığını bilmek bizim işimizi kolaylaştırdığı gibi elde etmek istediğimiz sonuçları da garanti eder.
Sevda Kangal Kılınç Diğer Yazıları
Mustafa Kılınç Biyografisi
REİKİ VE DEĞİŞİM PROGRAMLARI
NLP DAP
Dailymotion
Nlpdap
40 Arena
Youtube