Merhabalar sevgili idealhaber.com ailesinin çok değerli okuyucuları. 2017-2018 Eğitim ve Öğretim yılına başlarken bu yoldaki tüm öğrenci kardeşlerime ve ailelerine başarılar diliyorum.
YENİ BİR DÖNEM
Kimilerimiz geçen sene bitirmiş olduğumuz “eski” sınıfımızın bir üst sınıfına gidecek. Kimilerimiz ilköğretim yolculuğunu tamamlayarak yüksek öğrenim hayatına başlayacak. Kimilerimiz ise okul ve öğrenme yolculuğuna merhaba diyerek alfabemizle tanışıp büyük bir dünya ya açılacak…
Hangi yaş ve hangi sınıfta olursak olalım öğrenmek, büyümek kendimizi ve dünyayı yeniden algılamak muhteşem bir şey.. İnsan ancak öğrendikçe, geliştikçe ve yol aldıkça “insan” laşır.
Hiç dikkat ettiniz mi acaba?
“Milli Eğitim Bakanlığı değil” “Milli Eğitim Bakanlığımız” vardır. Çünkü yaşam yolculuğunda işin temeli önce “Eğitimle” başlar ve sonra “Öğretim” gelir.
Siz eğitim temellerini güçlü attığınız sürece öğretim kendiliğinden gelir. Çünkü insanoğlu yaşarken ihtiyacı olduğu konuları öğrenmeye programlıdır.
“Öğrenmek kişisel özgürlüğe giden yoldur. NLP DAP bunu kolaylaştıran ve eğlenceli hale getiren bir araçtır.” Mustafa Kılınç
EĞİTİMDE FOBİ’DEN UZAK DURUN!
Eğitim - Öğretim arenasında öğrenciler her an öğrenme fobisine kurban olabilirler. Fobilerin bir yaşı ve sınıfı yoktur. Temel Bilinçaltı Program da kayıtlı olup her an size merhaba diyebilir.
OKUL HAYATINA YENİ BAŞLAYANLAR
Kimileri bu sene okul ve sıralarla tanışacak. İlk tanışma önemli ancak her şeyin kaynağı değildir. Anne ve babaların heyecanlı yaklaşımları, mükemmelliyetçi yaklaşımlar, kıyaslama alışkanlıkları, aşırı baskıcı kalıplar, kendi geçmiş öğrencilik yıllarına ait travmalar, çocuklara okul ile ilgili anlatılan gerçek ve gerçek dışı hikayeler çocuklarda “öğrenme fobisini” oluşturur. Her çocuğun öğrenme fobisine verdiği tepki farklıdır. Kimileri “ağlama krizi” ne girerken kimileri kaçma, bayılma, altını ıslatma, psikolojik kendilerini hastalandırma, kavga etme, kural dışı davranışlar, öğretmene karşı saldırgan davranış kalıpları olabilir.
YETİŞKİN ÖĞRENCİLERDE
Peki durum yetişkin öğrenciler için nasıl oluyor? Yetişkin öğrencilerden kastedilen şey ilköğretim üçüncü sınıf ve üst gruba giren öğrencilerdir. Bu öğrencilerde; okulda ve aile hayatında
Kendini içe çekme
Tırnak yeme sorunları
Başarısız olma korkusu
Korku dolu senaryolar
Ben “anlamıyorum” Ben “yapamıyorum” söylemleri
Arkadaşlarından soyutlanma
Sanal alem bağımlılığı
Odaklanma sorunları
Okuldan kaçma davranışları
Yalan söyleme
Ödev ve sorumluluklarını yerine getirmede zorluk
Kaçış genellikle saldırgan davranışlar vb..
Tüm bunlar ve bazıları öğrencinin “öğrenme fobisinin” bilinçaltı dilidir.
FOBİNİN BİLİNÇALTI DİLİ
Duygular, davranışlarımızın ön habercileridir. İnsan bilinçaltında olmayan bir davranışı otomatik olarak tekrar edemez. Öğrenme fobileri bilinçaltında kayıtlı olup belli bir dili vardır. Bilinçaltı dili öğrencinin davranışında kendisini gösterir. Anne ve babalar çocuklarının “BİLİNÇALTI DİLİNİ” doğru okuduklarında çocuklarının dünyasına girmiş olurlar.
OLUŞAN FOBİLERİN BİR ÇÖZÜMÜ VAR
Öyle ya da böyle oluşmuş olan “öğrenme fobileri” bireyin geleceğini önemli ölçüde engeller. Mevcut potansiyelini kullanmasına izin vermez. Gerçekte öğrenmek başarmak istese bile bunu yapacak gücü kendisinde bulamaz.
Bilinçaltı diliyle bunu ailesine ve çevresine sürekli gösterir.
“Okuyan “beyin” ortamı aydınlatır.” Mustafa Kılınç
SEVİNDİRİCİ HABER ŞU
İster öğrenmenin ilk basamağında, isterseniz son aşamasında “öğrenme fobisi” olduğunu anlayın bu durum sizinle bir ömür boyu gitmek ve sizi aşağıya çekmek zorunda değil.
Geçmişte oluşan “öğrenme fobi” lerinizden, sizi başarısız kılan tüm sorun kaynaklarından NLP Duyusal Algı Programlama teknikleriyle kurtulmak mümkün. İşin muhteşem yanı “hipnozsuz” “ilaçsız” ve “telkinsiz” tüm sorularınıza kalıcı çözüm yolunun olması….
Yeni eğitim ve öğretim yılında tüm öğrencilerimize muhteşem başarılar ve güçlü yarınlar diliyorum..
“Hayat boyu öğrenmeye olan bağlılık tüm bireyler için geçerlidir.” Mustafa Kılınç