İŞ’TE VERİMLİLİK BİLMECESİ
“İşimize yaklaşımımız, kendi içimizin bir yansımasıdır.”
“Mustafa Kılınç”
VERİMLİLİK ve YAŞAM DÜZEYİ
İş dünyasında verimlilik esastır. Verimli çalışmayan hiçbir kurum ayakta kalamaz. Verimli olmayan işçinin de işi olmaz. Verimlilik birçok etkene bağlı olan husustur. İşletmeyi açan kişi ya da kişilerin tesisin işleyişiyle ilgili her şeyi bilmeleri elbette ki beklenemez. Ancak doğru personel seçimi yapmaları beklenir. Verimlilik elde etmek isteyen işletmelerde duygusal, kişisel tercihlere göre eleman seçimi yapılmaz. Bir kişinin işe uygun olup olmadığını belirlemek için gerekli olan yazılı, sözlü, iş deneyimi, uygulama örnekleri vb. uygulanır. Deneme süreci içinde başarılı olamayan gerekli verim alınamayan kişilerin işine son verilir.
EN YÜKSEK DÜZEYDE VERİMLİLİK DORUK PERFORMANS
“Bu işi Nasıl daha farklı yapabilirim?”
“Nasıl daha kısa zamanda aynı kalitede iş çıkarabilirim?”
“Nasıl Fark Yaratabilirim. Hem kendimi hem de işletmemin vizyonunu nasıl gerçekleştirebilirim?” Soruları kişinin ihtiyacı olan “TUTKU” yakıtını ateşler.
KARANLIKTA GÖZ KIRPMAK
Yarım bilgili, kendini gelişim ve değişime kapatmış, mensubu olduğu sektörün içinde ve dünyadaki değişimlerden “bi” haber, kıskanç davranış kalıpları sergileyen, katı ve özdeğerden yoksun olan işçiler hem kendilerine hem de işyerlerine karşı zararlıdır. Bu nedenle tüm bireyler olarak yaşam yolculuğunda yapacağımız mesleği en üst düzeyde öğrenmek ana hedeflerimiz arasında olmalıdır.
BEN OLSAM KENDİMİ İŞE ALIR MIYDIM?
Bu soruya cevabınız “EVET”se tebrikler. Hayırsa; o zaman neleri değiştirmeniz gerekiyor? Neleri farklı yaparsanız aldığınız sonuçların değişmesini sağlayabilirsiniz?
ETKİN İLETİŞİM = VERİMLİLİK: İşletmedeki yetkili kişiler ile işçiler arasındaki iletişim ve koordinasyonun tam olması yüksek verimliliğin temelidir. Bu nedenle;
VERİMLİLİĞİ ARTIRICI BİR İŞ ETÜDÜ UYGULAMASI: Etkin, Doruk Performansa çıkaran, Verimliliği artıran iş etüdü uygulaması dört aşamadan oluşur.
DİKKAT VERİMİNİZ DÜŞER…
İŞÇİLERİN VERİMİNİ DÜŞÜRECEK TEKNİKLER
Bugüne kadar yaptığımız değerlendirme ve eğitimlerin sonucunda verimliliğin düşmesini sağlayan etmenleri şöyle sıralayabiliriz.
“İş dünyasında uygun adım yürüyen bir ekibin kurulması bir lüks değil gerekliliktir.”
“Mustafa Kılınç”