NEDEN SEÇİMLERE GİDEN YOLDA ‘SİYASİ KOÇLUK MODELİ?’
Seçimlerine giden yolda, başarı kazanmak için, her şeye rağmen seçmen kitlesini etkilemek, “EVET” oyu alabilmek için, rakiplerinden farklı oldukları noktayı ortaya koymak için, sandıktan güç, başarı ve sevgiyle çıkmak için ‘Siyasi Koçluk Modeli’ Belediye Başkan ve Milletvekili adayları için bir lüks değil, bir gerekliliktir. Bir tercihtir. İnsanlar Tercihleri doğrultusunda başarılı ya da başarısız olurlar.
TÜRKİYE’DE İLK VE TEK
MUSTAFA KILINÇ İLE ‘SİYASİ KOÇLUK MODELİ’
Almanya ve Amerika’da 1976 yılından itibaren “Devlet Başkanlarının ordu komutanlarının faydalandığı ‘Bilinçaltı düzeydeki’ programın ‘Siyasi Koçluk Modeli’ ilk kez NLPDAP tarafından 2005 yılında uygulanmaya başlanmış olup halen ilk ve tek olma özelliğine sahiptir. Amerika devlet başkanı ‘BUSH’ ve ‘OBAMA’nın danışmanları dışında yakın çalışma arkadaşları olan ‘Siyasi Koçları’ bulunmaktadır. Obama, seçim sürecine hazırlanma aşamasında Siyasi Koçuyla başlamış ve halende devam etmektedir.
SİYASİ KOÇLUK
‘ 3D ’ UYGULAMASIYLA DANIŞMANLIKTAN FARKLIDIR
Ülkemizde ‘Danışmanlık’ uygulaması her alanda görülmektedir. Üst düzey bürokratlardan tutun, Milletvekili ve Bakanlara kadar çeşitli alanlarda ve sayıda danışmanların olduğunu biliyoruz. Oysaki ‘Siyasi Koçluk’ bir danışman gibi çalışmaz. Kişilerin ‘Bilinçli Zihinlerine’ hitap etmez. İnsan faktörünü oluşturan Düşünceler, Duygular ve Davranış Kalıpları ile Bilinçaltı düzeyde ‘BEYİN KULLANIM KILAVUZU’ sunumuyla çalışır. Böylece insanların Fark yaratmasına hizmet eder.
EVET’E GİDEN YOL
‘SİYASİ KOÇLUK MODELİ’
‘Siyasi Koçluk Modeli’ Belediye Başkan ve Milletvekili adaylarının Düşünce+Duygu+Davranış bütünlüğü kapsamından oluşmaktadır. Bu kapsamda MAZERETLERİN HAKLILIĞI YERİNE BAŞARININ HAZZINI YAŞAMAK İÇİN ihtiyaç duyulan 15 Çerçeveden oluşur.
1. ETKİN İKNA ve İLETİŞİM ÇERÇEVESİ
2. BEYİN KULLANIM KILAVUZU ÇERÇEVESİNDE
3. LİDERLİK – LİDER YÖNETİCİLİK ÇERÇEVESİNDE
4. EKİP OLUŞTURMA ve ÇALIŞMA ÇERÇEVESİNDE
5. SEÇMENLERİN İLGİ ALANLARI ÇERÇEVESİNDE
6. SİYASETİN İLETİŞİMİ ÇERÇEVESİNDE
7. SEÇMENLERİN KARAR VERME ÇERÇEVESİNDE
8. SEÇMENLERİN ‘BAKIŞ AÇISI’ SEÇENEKLERİ ÇERÇEVESİNDE
9. MOTİVASYON STRATEJİLERİ ÇERÇEVESİNDE
10. GÖRSEL ve YAZILI BASIN ÇERÇEVESİNDE
11. DÜRTÜ KONTROLÜ ÇERÇEVESİNDE
12. KONUŞMA ve DUYGU ile UYUMLU BEDEN DİLİ ÇERÇEVESİNDE
13. SEÇMENİN ÖN YARGILARINI YENİDEN ÇERÇEVELEME KAPSAMINDA
14. SEÇMENLERİN DAVRANIŞ KALIPLARI ÇERÇEVESİNDE
15. TAŞ ÇORBASI ÇERÇEVESİNDE