New Horizons'un çektiği görüntüleri inceleyen NASA, "cüce gezegen" Plüton'da bir tam günün, Dünya'daki 6.4 güne eşit olduğunu açıkladı
ABD'nin Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA), "New Horizons" (Yeni Ufuklar) uzay aracındaki Lorri kamerasıyla 7-13 Temmuz arasında çekilen 10 fotoğrafla Plüton ve Dünya'daki bir günü oluşturan zaman dilimindeki farklılık kanıtlanmış oldu. Cüce gezegenin kendi etrafında tamamladığı bir turu gösteren yakınlaştırılmış 10 görüntüyle, bir Plüton gününün, 6.4 Dünya gününe eşit olduğu açıklandı. Uzay aracının fotoğrafları çektiği dönem içerisinde, Plüton'a olan uzaklığı 644 bin ila 8 milyon kilometre arasında değiştiği belirtildi. Alınan görüntülerde gizemli gezegenin en net görüldüğü fotoğraf, Plüton'un kendi etrafında dönüşünü gösteren grafikte saat 6 yönündeki fotoğraf olduğu kaydedildi.
10 YIL ÖNCE FIRLATILDI
Güneş Sistemi'ndeki yolculuğuna 2006'da Cape Canaveral uzay üssünden fırlatılarak başlayan "New Horizons", 9 yıl 7 aydır görev yapıyor. Plüton dışında uyduları Charon, Styx, Nix, Kerberos ve Hydra'da keşiflerde bulunan uzay aracının, Plüton ile ilgili gözlemlerinin şimdiye kadar sadece yüzde 20'si uydu aracılığıyla Dünya'ya indirilebildi.