Mustafa Kılınç ile Bilinçaltı Değişim Programları
Haftanın Sözü
İnsan düşündüğü kadar güçlü inandığı kadar değerlidir.
NLP DAP
NLP DAP MUSTAFA KILINÇ İLE SERTİFİKALI NLP PROGRAMLARI
Mustafa Kılınç'ın Eserleri
Mustafa Kılınç Eserleri

YENİ NESİL AKILLI TELEFONLARIN KURBANI MI OLDU?

Hergünbir saniye gelişen ve değişen teknoloji çağının bizim için muhteşem kolaylıkları getirdiğini kabul etmemek mümkün değil. Ancak son derece dikkatli ve dengeli kullanılmadığında bize destek olan; akıllı telefonlar, tabletler, oyunlar vb. şeyler en tehlikeli düşmanlarımız oluyorlar.

YAŞINA GİRMEMİŞ BEBEĞİN TABLET VE TELEFONU VAR

Evet hiç abartmıyorum. Bir uzman olarak bayram tatilinde bunu çok farklı bakış açılarından gözlemleme şansı buldum. Aldığım geri bildirimler, anne ve babaların yaklaşımları korkunçtu. Tamamen acil durum. Dikkat tehlike çanları çalıyor.

EBEBEYİNLERİN KONFOR ALANI

Anne, babalar, çocuklarına tablet, oyun cd’leri, bilgisayar alma konusunda adeta birbirleriyle yarışır konuma gelmiş. Çocuğun kendini, çevresindeki yabancı kişileri, çevreyi tanıması, anlamlandırması ve algılamaya çalışma çağında elinde bir tablet “Çizgi Film” izlemesi, çizgi film bittiğinde başka bir filmin açılması için yaygara kopartması. Anne babanın ağlayan çocuğu susturmak için hemen akıllı telefonlarına saldırmaları….. İnanılır gibi değil. Buradaki yaklaşım kalıplarının derinliğine baktığınızda çocuklarını düşünen değil, kendi konforunu korumak amaçlı olduğunu görürsünüz. Üstelik bu davranış kalıbını sergileyenler ekonomik ve eğitim bakımından üst düzeyde olan gruplar. Hal böyle olunca durumun vehameti bir kat daha artıyor.

TABLETİM OLMADAN HAVUZA GİRMEYECEĞİM

“5 yaşındaki bir çocuğun anne ve babasına bağırma şekli, anne ve babanın havuzda olmaz söylemlerine  “tüm algılarını ve kulaklarını kapatan çocuk her zaman olduğu gibi müsabakayı kazandı. Anne ve baba deniz yatağına bindirdikleri çocuklarının eline tablet vererek sorunu sözde çözmüşlerdi. 

Gözü filmde ağzına yiyecek takıştırılmaya çalışan sorumsuz çocuklar mı? Aile mi? Acaba.

Otelin lobisine girdiğinde burada “internet” var mı diyen gençler! Nereye gidiyor?

GÜÇLÜ GELECEK ANCAK GÜÇLÜ NESİLLERLE MÜMKÜNDÜR

21.yy iletişim ve bilgi çağı. Her ortamda çok hızlı şekilde bilgiyi alıyoruz. Pekialdığımız bilgileri gerçekten algılama, sentezleme, deneyimleme ve eyleme geçirebiliyor muyuz? Asıl önemli olan nokta bu. 

Elinde tabletle bütünleşen, çevresinin bile farkında olmayan, yaygara kopardığında istediğini elde eden çocuklarımızın nasıl sorumluluk almasını, hedefleri gerçekleştirmesini bekleyeceğiz? Burada sorumlu kim? Çocuklar mı yoksa insan yetiştirme fakültesinden mezun olmayan aileler mi? 

GELECEKTE ÇOCUKLARINIZIN YETİŞKİN BİREY OLMASI İÇİN 

1)Çocuklarınızın tablet, oyunlar, akıllı telefonları ile ilişkilerinde kontrolü elinize alın. Bu konuda kesin kararlı ve tutarlı olun.  İyi polis kötü polis rol modeline girdiğinizde çocuğunuzun geleceği için büyük “Keşkelere” hazırlanırsınız.

2)Çocuklarınızın yetişkin birey olmaları için sorumluluk verin. Onların karar vermesini sağlayın sözlerini yerine getirmeleri noktasında destekleyin. 

3)Çocuğunuzu hiçbir oyun ya da cihaza bağlanmasına fırsat vermeyin. Bağlılık bir davranış kalıbıdır. Bugün akıllı telefonlar yarın başka bir şey olabilir. 

4)Hayat dengeyi yakalamaktır. Her türlü imkanı dengeli bir şekilde kullanmayı öğretin. Dengelemek esastır. 

5)Çocuğunuzun geleceği için rahatlıkla olumsuz isteklerine “hayır deyin” ancak her ne olursa olsun bu kararınıza sadık kalın. 

6)Siz verdiğiniz sözleri ve aldığınız kararları uygulama noktasında tutarsız olursanız çocuğunuzdan tutarlı olmasını bekleme hakkınız olmaz. 

7)Çocuğunuzun sadece “bilgiyle” dolması bir şey ifade etmez. Onların aldıkları bilgileri, algılama kavrama ve uygulama noktasındaki çabalarını taktir edin. 

8)Çocuklarınızın sizi rahatsız etmemesi için ellerine verdiğiniz tablet, oyunlar vb.’den uzak tutun. Her şey tadında güzeldir. 

Çocuklarınıza ne zaman oyun ne zaman sorumluluk alacağını öğretin. Bu sorumluluk size ait. 

9)Bilmenizi isterim ki; “7” yaşından sonra çocuklarınıza sorumluluk davranışı kazandıramazsınız. Çocuğunuzun geleceğinden önce siz sorumlusunuz. Konfor alanınızdan çıkın. Teknoloji harikalarını sizi engelleyen değil hizmet eden araçlar haline getirin. 

Geçmişte yaptıklarınız sizi bugünlere getirdi. Bugün yapacaklarınız ise sizi geleceğe taşıyacak. Bu yaşam ve tercihler sizin…

NLP Haberleri
Mustafa Kılınç Biyografisi
REİKİ VE DEĞİŞİM PROGRAMLARI
NLP DAP
Dailymotion
Nlpdap
40 Arena
Youtube